Over Catness

Wie is Cat-Ness

Mijn naam is Nathalie Smits Ik ben sinds 2002 gepassioneerd Brits Korthaar fokster. Onze eerste Brit kwam toen in ons leven en ik was gelijk verknocht aan dit prachtige ras. Vanaf het begin hebben we ook meegedaan aan kattenshows en daardoor heb ik het groomen geleerd. In 2004 en 2008 werden er in twee nesten Brits Langhaar geboren. Sindsdien ben ik me meer gaan verdiepen in de verzorging van langharige katten. In 2014 heb ik een workshop gevolgd en daarna besloten de opleiding tot kattentrimster te gaan volgen aan de Trimacademie en geslaagd gediplomeerd Kattentrimster.
Ook ben ik gediplomeerd Professioneel Konijnenstrimster. Ik geef soms gastlessen bij begrijp uw kat. En korte workshops op aanvraag om uw eigen kat te verzorgen.
Bij Dierenarts Arnhem begonnen in de praktijk als Kattentrimster. In 2020 naar de huidige locatie in Dierenspeciaalzaak het Molentje in Elst verhuisd waar ik een prachtige Trimsalon ruimte huur, in deze Salon komen absoluut geen andere dieren dan kat of konijn en altijd separaat.

KVK nr: 63215756. BTW id:NL001818531B07 
Op alle Diensten zijn Algemene voorwaarden van toepassing

Waarom Trimmen we katten en konijnen

Om vacht problemen zoals klitten en vervilting te verwijderen Om minder haar in huis te hebben Om uw kat door de rui te helpen Om uw kat te verwennen, doordat ze zelf minder haar oplikt Omdat ze dan minder last van haarballen heeft Om allergieklachten te verminderen indien hier sprake van is Om ongemakken ten gevolgen van overtollige vacht bij de kat te voorkomen Een gezonden vacht en huid is de spiegel van de conditie van uw kat en of konijn , daarom is een extra controle van vacht en huid belangrijk Omdat kleine ongemakken zoals bijvoorbeeld klitten de kat discomfort kunnen geven

Uitgangspunt en doelstelling

We werken op kat en konijn vriendelijke wijze. Dit houdt in dat we rekening houden met hun natuuurlijk gedrag en daarin alles proberen om stress tot een minimum te beperken. We leveren maat werk ten behoeve van kat of konijn. Dit houdt in dat welzijn voor alles gaat. Cat-Ness zal altijd proberen te werken zonder narcose, mocht de kat niet te behandelen zijn hebben we goede contacten met de dierenarts en overleggen met de dierenarts wanneer het mogelijk is de kat daar onder sedatie te helpen. Soms is dit de beste wijze als de kat erg gestressed is of zelfs agressie vertoont. Ook hier gaan we uit van het welzijn van de kat. Belangrijk is en blijft dat de kat geen nare ervaring krijgt van de behandeling. Naast de behandeling krijgt u ook advies over vachtverzorging mee, advies over materiaal, en hoe de kat stressarm voor te bereiden op een volgend bezoek.